NU EZITAȚI SĂ REDIRECȚIONAȚI 2% PENTRU CLUBUL SPORTIV AUTO-KARTING RIDER’S SATU MARE!!!

La fel ca și în anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2018, către o entitate nonprofit. Conform Ministerului Finanțelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similară cu cea din anii precedenți, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau formularul 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiară de care aparține până la data de 15 martie 2019!

NU UITA! Dacă nu redirecționezi acei 2% statul îi va folosi cum vrea el, în caz contrar, Clubului Sportiv Rider’s, poate folosi acei bani în domeniile de activitate proprii, susținând binele sportului automobilistic din România!

Stiați că ne puteți ajuta în proiectele noastre cu un minim efort?
Cum? Completând formularul 230.
S-a afisat un nou formular 230, termenul limită pentru depunerea formularelor este 15 martie 2019.

Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație nonguvernamentală. Este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întamplă cu impozitele lor.

Atragem atenția asupra următoarelor aspecte:

 • Nu este o sponzorizare!
 • Nu este o donație sau contribuție!
 • Nu influențează impozitul de recuperat de către cetățean în urma regularizării, acolo unde este cazul!
 • Nu vă costă nimic, doar se completează un formular simplu.

Procedură de completare formular 230:

 1. Descarcati formularul 230 completat cu datele asociatiei. (Apăsând numele formularului, se va deschide fisierul de tip pdf.)
 2. Completați punctele I și II, nu este nici o problemă dacă nu cunoaşteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale.
 3. Semnați în câmpul “Semnătură contribuabil”.
 4. Formularul completat se depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii.

Așa cum v-am obișnuit! Vă punem la dispoziție posibilitatea de a depune aceste formulare la sucursala ACR Satu Mare (B-dul Transilvania 3.), economisind în acest fel timpul dumneavoastră prețios de a sta la cozi.

Ținem să mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au completat formularele în 2018, și în acest mod au direcţionat 2% din impozitul pe venit către Clubul Sportiv AK RIDER’S!

Date legislative:

230 Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii (OPANAF 50/2019). Se depune până la data de 15 martie de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România, în următoarele situații, după caz:

 1. a) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult; sau
 2. b) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii; sau
 3. c) dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.