Despre Noi

Auto Karting Rider’s

—— Cel mai activ Club Sportiv in regiunea Nord Vestică a României

Clubul Rider’s, a fost înființat în anul 1993 la inițiativa unui grup de prieteni, care pe data de 28 august 1993 au hotărât  sa puna baza unei organizații obștești. Organizația a luat naștere pe data de 22 noiembrie 1993 având la bază cei șapte fondatori: Bone István Árpád, Dohi Trepszker Gheza-Gavril, Ilyés Csaba József, Ilyés Zsolt Jenő, Seletye Dávid, Tóth Ștefan și Tóth Vasile. Clubul a suferit multiple schimbări de nume, toate adaptate la cerințele legislative în vigoare a perioadei, ajungând la denumirea curentă în data de 26 octombrie 2010, cea de Clubul Sportiv Auto Karting RIDER’S – Satu Mare. Cu denumirea nouă al clubului a sosit și obținerea Certificatului de Identitate Sportivă si înscrierea sa în Registrul Special al Ministerului Tineretului și Sportului. 

Clubul Sportiv Auto Karting RIDER’S, din anul 1995 se afiliază la Automobil Clubul Român – Autoritate Sportivă Națională, parteneriat care a adus la o fructoasă colaborare în multe evenimente organizate împreună.

Având activitate continuă și neîntreruptă, Clubul Sportiv Auto Karting RIDER’S este unul dintre cele mai vechi și experimentate cluburi din România în domeniul organizării competițiilor automobilistice. De la înființare, clubul a organizat în Judeţul Satu Mare un număr foarte mare de competiţii automobilistice care au atras vizitatori şi competitori atât din ţară cât şi din străinătate. Cu toate că Municipiul Satu Mare nu beneficiază de o locaţie special amenajată pentru competiţii automobilistice, fiecare competiţie în parte a fost organizat cu succes. Succesul fiind cuantificat în creşterea permanentă a numărului de participanţi, vizitatorilor şi interesul ridicat al mass-media.

Reprezentanții clubului și-au arătat profesionalizmul și în alte provocări aduse în organizarea sau participarea în organizare a mai multor evenimente cum ar fi concursuri de tip Drag, Drift, Expoziții Tuning-Auto Show, evenimente caritabile etc. Echipa de arbitrii licențiați al clubului au un renume deosebit și răspunde pozitiv la solicitarea partenerilor în acordarea ajutorului în organizarea și buna desfășurare a competițiilor organizate în țară și nu numai.

Clubul Sportiv AK – Rider’s, are in palmarés organizarea a mai multor  tipuri de evenimente și competiții automobilistice. Domeniile principale la care este contcentrat Clubul AK – Rider’s sunt:

  • Rallysprint – organizate începând cu anul 2004 până în data curentă, este activitatea principală al clubului cu o concetrare mărită pe acest tip de competiție având 5-7 etape anual. Locațiile de bază sunt: pe poligonul ACR, pe drumuri publice închise circulației din Satu Mare, Carei respectiv Baia Mare sau alte locații private cu ajutorul persoanelor juridice care dețin spații potrivite pentru acest sport.
  • Viteză pe Traseu Montan – incepând cu anul 2013 sa organizat in județul Sălaj în comuna Treznea, competiția pe coastă de munte urmând ca în anul 2014 să aibe si județul Satu Mare o revenire pe harta competițiilor de tip Viteză pe Traseu Montan cu o etapă organizată în zona turistică Luna Șes – Negrești Oaș. Acest tip de competiții este organizată până azi și este a doua activitate majoră al clubului.
  • Raliu de Orientare –  acest timp de competiție are o istorie de 33 ediții(la data de 2017)  în Satul Mare prin Cupa “Someș-Oaș”, respectiv o istorie de 21 de ediții în cadrul “CEC-ORI-CUP”. O competiție deschisă tuturor simpatizanților fără necesitatea de licențe, autovehicule cu modificări omologate etc. Iar traseul nu este limitat la un circuit închis ci se desfăsoară pe drumurile publice cu traficul real, concurenții adaptânduse la legile în vigoare.

Misiunea noastră

Evoluția evenimentelor competiționale automobilistice din ultimii ani, ne-a adus în situația în care ne putem mândrii cu un calendar competițional care se întinde pe un întreg an calendaristic și este diversificat pe categoriile mai sus enumerate. Acest calendar este la începutul fiecărui an adus în fața Direcției Județene pentru Sport și Tineret – Satu Mare, unde este avizat și cuprins în Calendarul Sportiv al DJST-SM deasemenea este avizat și de Comisia Națională de Automobilism și Karting ACR.

În viitor dorim ca această evoluție să continue în viața fiecărui membrul al conducerii respectiv membrilor clubului. O să luptăm pentru a avea o structura cât mai rigidă, să creștem standardul competițiilor organizate pentru a atrage un număr cât mai mare de concurenți respectiv creșterea diversității participanților. Este foarte important ca să oferim tinerilor o posibilitate de ași descărca adrenalina condusului agresiv în circumstanțe de siguranță maximă. Promovarea tinerilor talentați și promovarea sexului frumos în competițiile automobilistice este o mare prioritate al clubului, pentru acesta o să continuăm să avem clasamente separate pentru tineri care nu dețin permis auto respectiv doamnele și domnișoarele au mereu loc în competițiile noastre. Concurenții care vin și participă etapă după etapă sunt cei care ne motivează în a duce mai departe greutățile, dificultățile și obstacolele întâmpinate la organizarea evenimentelor noastre.

Seletye Dávid
Președintele Clubului Sportiv AK-Rider’s


Fă cunoștință cu echipa

Conducerea

16+

Ani de activitate în organizarea de evenimente automobilistice

650+

Concurenți unici înscriși la competițiile regionale și naționale

130+

Evenimente organizate cu succes

Dorești să afli mai multe despre noi?

Contactează-ne!

Indiferent daca te interesează informații despre noi, sau evenimentele organizate de noi, sau dacă vrei să colaborăm, suntem aici pentru tine!